in

Aliran Sains? Sastera? Mana Yang Terbaik?

Sumber Gambar: #Lunagirls

Hi #Lunagirls! Macam mana result PT3 korang harini? LUNARIA harap korang dapat keputusan yang membanggakan ibu bapa! Untuk yang Untuk yang kurang memberangsangkan, jangan bersedih, teruskan usaha korang SPM nanti! Jom LUNARIA kongsikan senarai aliran pilihan tingkatan 4 untuk korang explore!

SAINS TULEN

via GIPHY

Untuk #Lunagirls yang bercita-cita untuk jadi seorang doktor, pilot atau ahli fizik, aliran ini paling sesuai untuk korang! Terhad kepada aspek abstrak dan teori, kebiasaannya mata pelajaran yang di tambah untuk aliran ini adalah Matematik Tambahan, Fizik, Kimia dan Biologi! Korang berminat tak?

SAINS FIZIKAL

via GIPHY

Aliran sains tulen adalah basic kepada sains fizikal! Mata pelajaran yang di tambah dalam sains fizikal seperti Matematik Tambahan, Fizik, Kimia, Lukisan dan Kejuteraan Teknologi. Kalau #Lunagirls nak jadi engineer, korang boleh ambil aliran ini!

SASTERA PRINSIP AKAUN

via GIPHY

Basically untuk sesiapa yang nak ambil Prinsip Akaun mata pelajaran yang akan ditambah adalah Prinsip Perakauanan dan Tassawur Islam! Jadi sesiapa yang Matematik dia power why not to try… Nanti korang akan belajar tentang debit, kredit, dan lain lain!

SASTERA PENDIDIKAN SENI

via GIPHY

Siapa kata tak best ambil aliran seni? Ramai yang takut nak ambil aliran seni sebab tak nak orang pandang remeh! Tapi sebenarnya #Lunagirls aliran seni sangat penting untuk pembangunan negara bangsa kerana ia menggalakkan kita berfikir dengan lebih kreatif dan kritikal! Boring lah kalau semua orang serious je kan?

#Lunagirls dah ready ke tu nak masuk tingkatan 4? Mesti tak sabarkan untuk masuk alam yang baru dengan mata pelajaran yang berbeza! Maybe akan ada yang terpisah dengan kawan-kawan tapi apa-apa pun #Lunagirls masa depan di tangan kita sendiri!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

What! Iklan BLACKPINK Kena Banned?

4 Tools Bantu Cuci Muka Lebih Bersih!