in , , ,

Pad Jenis Apa Nak Pakai Ni?! Urghhh!

Image Source: Getty/metro.co.uk/myles goode

via GIPHY

LUNARIA faham sangat perasaan risau kalau period bocor kena baju sekolah! Arghh! So girls mesti tak nak situasi ni jadi dekat korang kan? That’s why kita kena pakai pad yang sesuai to make sure tak ‘bocor’ even berguling tengah padang! Haha! Harini, LUNARIA nak share tentang jenis-jenis pad! Let’s beginnnnnn~~

NON WINGED PAD VS WINGED PAD

Winged? Non Winged? Yes! Perbezaan dua pad ini ialah satu ada pelekat dan satu lagi tak ada pelekat dekat tepi. Fungsi pelekat ‘winged’  ialah untuk pastikan pad tak ‘lari’ daripada panties! So potensi untuk bocor kurang! Yeay!

MAXI PAD
Kalau period heavy flow, Maxi pad paling sesuai untuk korang! Sebab ia boleh serap banyak cecair! Tapi walaupun Maxi boleh menyerap banyak, #Lunagirls masih perlu tukar pad setiap 8 jam okay girls? Kebersihan tu penting ya girls!

OVERNIGHT PAD

OMG! Ramai suka pakai overnight pad sebab besar dan akan rasa lebih secure! Hihi! Dan overnight pad juga sesuai pakai sewaktu bersukan tau! Boleh la korang nak melompat atau berlari tanpa perlu risau! Hehe! Tapi pad tetap kena tukar setiap 4 jam okay?

PANTYLINER
Pantyliner lebih nipis dan kecil, tapi fungsinya boleh buat korang tarik nafas lega! Kalau korang alami keputihan, make sure pakai Pantyliner untuk elakkan bau dan kekal segar! Kalau keputihan korang agak teruk, make sure check dengan doktor okay?

Simple kan girls? It’s okay kalau korang baru tahu pasal ni..jangan lupa untuk jaga kebersihan dan tukar pad atleast 4 jam sekali ya? Kalau korang masih confuse, boleh check out video bawah ni okay? Hihi!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Instagram?? Yeay!!