in ,

Alert iPhone Users! Sila Update iOS Sebab..

Ehemm ehemm! Apple user semua dah update korang punya iOS ke belum? Make sure update cepat-cepat kalau tak nak phone korang lag atau alami masalah lain ya.

via GIPHY

Banyak kali dah pihak Apple sarankan kepada semua pengguna iOS supaya update software kepada yang paling latest setiap kali dapat notification. Tujuan utama hanya la untuk make sure tiada masalah pada setting phone termasuk jam, tarikh dan lokasi GPS.

Baru-baru ini Apple keluarkan statement kepada semua pengguna iPhone untuk update iOS sebelum tarikh 3 November, tak kira kalau korang pakai iPhone atau iPad sekali pun. Semua model keluaran tahun 2012 dan keatas ‘diwajibkan’ berbuat demikian.

Image result for iphone generation list
stpetegadgetfix.com

FYI, ada sesetengah pengguna iPhone akan alami masalah pada GPS. Bila tengah buka maps, tiba-tiba ada keluar notification ‘no GPS found’. Itu sebenarnya terjadi bila korang lambat update iOS, so ia dah kacau system and setting dekat phone. Macam Ainaa sekarang, memang dah tak boleh nak buka map sebab GPS sebab lambat update iOS before this. Jalan penyelesaian yang Ainaa perlu buat ialah repair antena WIFI yang berkaitan dengan GPS atau beli phone baru!

Image result for no gps found waze
philkotse.com

Bukan itu saja tapi korang mungkin akan alami masalah untuk buka iCloud dan email. Masalah yang dimaksudkan ialah tak boleh nak buka sebab file jadi lag. Bahaya kalau email tak boleh buka, dahlah banyak benda penting dekat dalam itu.

So now cepat-cepat update iOS korang before masalah besar ini melanda dirimu. But make sure jangan update guna WIFI ya, update guna iCloud supaya in future tak ada masalah yang akan korang alami. Off dulu setting automatic update dekat phone, sebab takut nanti korang tengah tidur, phoneΒ update sendiri iOS.

Image result for update ios
9to5mac.com

Tak ada masalah pun sebenarnya kalau update guna WIFI, tapi sebenarnya kita lebih disarankan untuk update guna iCloud. Takut in future phone akan alami masalah dekat motherboard atau masalah major yang lain. Mahal ya girls kalau nak repair phone. Risau nanti kos untuk repair lagi mahal daripada beli phone baru. Jaga phone elok-elok ya.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

4 Bad Habits Budak Sekolah Perlu Elak Tiap Pagi

5 Artis Perempuan Yang Buktikan Girls Berambut Pendek Itu Hot!