in , ,

ALERT! Ini Cara Pakai Deodorant Dengan Betul!

Sumber gambar: https://hellosehat.com/hidup-sehat/tips-sehat/pakai-deodoran-setiap-hari/

Haritu Ainaa ada share pasal a few things yang membuatkan ketiak korang jadi hitam. So today, kita sambung balik sembang pasal ketiak kita tapi lain sikit which is tentang cara sebenar untuk pakai deodorant. Yaaa, pakai deodorant pun kena betul juga tau. Caranya ialah…

GONCANG BOTOL 

via GIPHY

Let say kalau korang ni seorang yang suka pakai deodorant jenis spray, make sure goncang dulu botol tu sebelum spray di ketiak.. Cara ini untuk pastikan semua bahan yang ada dekat dalam botol tu tercampur dengan baik before digunakan. At least nanti semua bau tu melekat la sikit dekat ketiak kita..

GUNA PADA KULIT KERING

via GIPHY

Biasanya kita akan pakai deodorant lepas mandi atau sebelum keluar bersiap ke mana-mana. Before pakai tu, make sure dulu ketiak korang kering sebab time tu la baru deadoran boleh bagi kesan yang efektif dekat kulit ketiak korang. Nanti kalau pakai waktu still lembab, ia akan mengakibatkan bau busuk pula ketiak nanti!

KERINGKAN KETIAK DULU

Related image
Sumber gambar: http://www.saatbangkit.com/2019/02/14/7-tips-cara-hilangkan-kotoran-pada-pakaian/

Lepas dah pakai tu, jangan la pula terus pakai baju. Biarkan ketiak kering sekejap supaya kandungan dalam deodorant boleh serap masuk ke dalam kulit ketiak. Takut juga nanti deodorant yang basah akan melekat dekat ketiak, habis baju nanti ada kesan putih pula.. Dah rosak baju kita!

JARAK TEPAT

via GIPHY

Tips ini khas untuk sesiapa yang pakai deodorant jenis spray. Korang mesti akan sembur deodorant tu dengan seronoknya kan? Pastikan jarak semburan tu dalam 15 cm supaya semua deadorant akan kena tepat dekat ketiak korang. At the same time, pastikan sembur sekali je, tak payah nak sembur banyak-banyak macam sembur perfume pula.

Apa pun, korang kena la pilih deodorant yang betul dan sesuai dengan kulit. In case kulit korang rasa sensitive, cari la deodorant yang diperbuat daripada bahan semula jadi okay? Psst, SuperDeals ada tawaran hebat iaitu potongan 50% untuk Nagano Underarm Whitening Cream tau! Boleh cuba beli kalau berminat!

What do you think?

6 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Tanda Produk Tak Sesuai Dengan Kulit!

Cara Pakai Losyen Pun Salah Juga?