in ,

Parents Nak Follow Social Media? Approve Ke Tak?

Sumber gambar: giphy.com

via GIPHY

Tengah scroll social media, tiba-tiba dapat notification your mom nak follow INSTAGRAM!!!! RED ALERT! Habis la kantoi our social life kalau mak or ayah dah follow!

Haaaa ada ke #Lunagirls yang block parents dekat social media sebab takut mereka stalk or follow? Relax girls, mereka follow kita dekat social media pun sebab nak tengok apa aktiviti harian kita. Tapi sebenarnya ada kebaikan kalau mereka follow our social media!

THINK POSITIVE

Sumber gambar: We Heart It

Chill girls... Jangan terus rasa gelabah sebab takut parents korang stalk.. Actually parents just nak tengok je apa aktiviti harian korang bila dekat luar. Bila mereka follow your social media, at least they know your location waktu dekat luar tu!

BOLEH BAGI HINT

via GIPHY

Bila parents dah follow dekat social media, boleh la korang bagi hint sikit dekat IG storiesMaybe korang teringin nak jam tangan baru, bagi la hint sikit dan letak ayat sedih. Mana tahu mak ayah kita tengok IG stories tu, haaaa kan dah dapat jam baru tu sis! Hehe! Smooth kan cara ni?

JANGAN SOROK

via GIPHY

Sometimes ada orang ni bila parents dah follow dekat social media, mesti ada some stuff yang perlu disorokkan daripada pengetahuan mereka. Kalau korang rasa ada IG stories  yang your parents tak perlu tahu, just open untuk close friends je okay. Tapi kalau boleh jangan sorok apa-apa sebab mak ayah bukan nak kacau your social life.

SENANG NAK CONTACT

via GIPHY

Let say kalau korang tak boleh nak contact phone parents and tak tahu nak cari mereka dekat mana? Haaa, apa lagi girls, stalk la their social media maybe mak ayah tak angkat call korang tapi update semua benda dekat social media. Zaman sekarang ni ada mak ayah yang lebih suka update dekat social media daripada update dekat anak-anak.. Hehe!

Apa pun girls, korang jangan la takut Atau marah kalau parents follow social media okay. Itu antara cara untuk mereka tahu korang selamat dan rasa selalu dekat dengan korang!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Hati-hati! Ini Tanda Korang Obses Dengan Diri Sendiri!

Ketiak Selalu Basah.. Macam Mana Ni!