in ,

Alamak! Main Game Ni Pun Boleh Kurang Pahala?

Sumber Gambar: https://www.youtube.com

Bulan puasa ni bukan hanya untuk menahan lapar dan dahaga je, tapi ada juga beberapa pantang lain yang korang kena tahu. Antaranya bila nak main game #jengjeng. Kenapa? Kalau nak main sangat pun kena ada timing yang betul, baca article Ummi kalau nak tau the best time nak main game. Tapi bukan semua game boleh main especially yang ada beberapa unsur ni…..

GAME KEKERASAN

via GIPHY

Bagi yang suka main game Battle Royale seperti PUBG, Counter-Strike: Global Offensive, Apex Legends dan banyak lagi, boleh la slow down sikit bulan puasa ni. Sebabnya bila main game macam ni, ia akan mengganggu emosi kita, time tu mula lah mengeluarkan kata-kata kesat. Masya’allah sis! Bukan ke bulan puasa ni, lebih elok kalau kita cakap benda yang baik-baik je. Walaupun lepas berbuka ya, girls!

GAME DEWASA

Sumber Gambar: https://www.liputan6.com/

Game dewasa ni boleh dikategorikan seperti Mobile Legends dan Arena Of Valor. Mesti korang tertanya- tanya kenapa kan? Ye la, karakter heroin dalam game ni kan mostly berpakaian seksi. Kadang-kadang tu boleh tergugat iman tengok, walaupun korang ni girls. Better elakkan dulu main game ni, lagipun sebulan je.

GAME MEMASAK

via GIPHY

Girls kan suka main game masak-masak, walaupun hanya game, tapi visual makanan yang menarik mampu menggoda keimanan kita. Kalau dah lapar sangat, makanan dalam game pun nampak sedap, ada kes sampai jilat screen handphone tau, hihi. Jangan sampai  berbuka sebab tak tahan sudah la.

GAME MULTIPLAYER

Sumber Gambar: https://www.youtube.com

Bila main game multiplayer ni, kita mesti akan satu team dengan kawan sendiri atau dengan orang lain. Kalau menang mesti kita nak kenakan pihak lawan, takpun ejek diorang sebab kalah. Tapi kalau kita sendiri yang kalah boleh sampai putus kawan. Alahai, jangan la sebabkan game korang bergaduh-gaduh, tambah pula sekarang kan bulan puasa. Free je bagi pahala puasa dekat orang tau.

Ha! Nampak tak pasal game pun boleh jadi punca pahala kita berkurang. Penat je berlapar, tapi pahala dapat separuh. Jadi better elakkan main game yang Ummi cakap ni, banyak lagi game yang best, macam Candy Crush ke? Tak pun korang fokus beribadah, dapat juga kumpul pahala.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kurang Sebulan Dimuat Naik, ‘Sumpah’ Nyanyian Naim Daniel Raih Lebih 3 Juta Tontonan

Ikut Trend Social Media Sampai Bunuh Diri