in ,

Betul Ke Kalau Terjaga Malam Sebab Hantu Kejut?

Sumber Gambar: https://www.youtube.com/watch?v=hMnolSAHIzs

Hi #Lunagirls! Esok dah tahun baru.. Lusa dah start sekolah! Whatt! Macam mimpi kan, sekajap je kita cuti sekolah! Cakap pasal mimpi, korang pernah tak tengah syok layan mimpi dan rehatkan minda, tiba-tiba terjaga? Selepas terjaga agak susah nak tidur balik dan esoknya akan jadi lemau sebab tak cukup tidur.. Ha! kalau #Lunagirls nak tahu waktu terjaga ni pun ada kena mengena dengan situasi atau aktiviti harian kita tau! Antaranya ialah..

4 AM

via GIPHY

Kalau #Lunagirls sering terjaga pada jam 4 pagi atau lebih awal tanpa sebab tertentu setiap hari sebab minda korang tengah celaru! Alaa, erti kata lain serabut! Huhu! Jika korang banyak sangat berfikir dan alami tekanan juga pun antara penyebabnya tau.. bukan sebab hantu kejut! Huhu!

5 AM

via GIPHY

Untuk #Lunagirls yang terjaga pada jam 5 pagi mempunyai sifat yang menepati masa! Terkejut tak? Haa, korang juga seorang yang tegas dalam melakukan keputusan dan juga bijak membahagikan beberapa jenis tugasan dalam satu waktu yang sama! Kira kalau multitask tu power ahh!

6 – 7 AM

via GIPHY

Kalau korang terjaga pada jam 6 pagi adalah disebabkan oleh perasaan takut! Bukan takut apa, tapi #Lunagirls takut terlepas lakukan sesuatu perkara.. Kebiasaanya mereka ni suka melakukan perkara yang berulang setiap hari malahan setiap minggu! Hmm, mesti agak susah nak tengok korang buat benda random and spontaneous kan?

8 – 9 AM

via GIPHY

Kebiasaanya orang terbangun pada waktu ini tidak begitu terurus sedikit! Dalam perkataan paling mudah, kurang disiplin! Orang macam ni memerlukan someone terdekat untuk mengurus kehidupan seharian mereka.. Selalu kelam kabut! Betul ke? Ada tak antara #Lunagirls yang macam ni? Hihi!

Jadi apa pendapat korang #Lunagirls? Masih percaya hantu kejut kalau kita terjaga malam? Hehe! Aktiviti harian da emosi kita akan mempengaruhi waktu tidur dan kesihatan kita tau.. So amat penting untuk tenangkan diri sebelum tidur supaya dapat tidur lebih lena! Lagi satu LUNARIA nak pesan, lusa sekolah nak mula, jangan tidur lambat tau girls! Hihi!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

2019 Dah Dekat… Apa Azam #Lunagirls?

Psst! Ni Rahsia Untuk Jadi Best Student!