in

Alamak! Cikgu Cakap Apa Eh Tadi?!

Sumber gambar: thefreewomen.com

via GIPHY

#Lunagirls pernah hilang focus dalam class? Atau tiba-tiba berangan terbayang crush..awww handsome nyaa.. eh! Hehe! That’s totally normal girls! Jangan risau, you’re not alone! Ada banyak cara yang efektif dan menarik LUNARIA nak cadangkan pada korang ni okayy..

via GIPHY

Amat penting untuk #Lunagirls untuk tidur secukupnya! Yup, you need beauty sleep untuk memastikan otak sihat dan bersedia untuk terima perkara baru! Supaya the next day korang akan rasa sharp dan senang faham apa yang cikgu ajar di depan okay?

via GIPHY

Untuk #Lunagirls yang selalu sampai sekolah awal tu, korang boleh go through topic atau subjek yang akan belajar pada hari tersebut okay? Dengan cara ni, korang akan lebih faham dan takde lah korang mudah lost masa cikgu ajar nanti! Hehe, lagi onz kalau korang go through the night before! 

via GIPHY

#Lunagirls boleh cuba duduk di meja barisan depan supaya lebih senang dengar dan tak mudah terganggu dengan classmate korang yang suka borak tu.. Haha! Dan orang kata siapa duduk depan cikgu jarang tanya soalan kan? Eh yeke? Belum cuba belum tahu! Hehe!

via GIPHY

Jangan lupa untuk catat dalam buku nota apa yang cikgu terangkan dekat depan tadi okay girls? By doing this, bukan je korang boleh elak hilang focus but boleh elak dari mengantuk! Lagi pun, nanti nak buat revision senang dah ada notes untuk korang rujuk! Hehe!

via GIPHY

Dan yang paling penting, live a healthy lifestyle! Elakkan minum minuman berkafein dan makan junk food tau! #Lunagirls boleh gantikan dengan air kosong and healthy snacks seperti kekacang dan buah-buahan! Dan rajin untuk bersenam okay #Lunagirls? Barulah badan dan pemikiran korang boleh fungsi dengan baik!

What do you think?

6 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kita Rindu Awak, Best Friend!

#LunaExplores: DIY Mask Muka 2 Minit Je!