in ,

Alaa, Janganlah Luahkan Perasaan Di Media Sosial…

Sumber gambar: thebipolarunicorn.wordpress.com/2015/01/29/the-bipolar-unicorn/

via GIPHY

#Lunagirls setuju tak dengan LUNARIA yang semua orang tak boleh survive satu hari tanpa Internet? Social media sekarang dah jadi kewajipan untuk semua orang.. And now ramai yang suka buat sesi luahan perasaan dekat account social media diaorang! LUNARIA nasihatkan supaya stop sekejap sebab ada beberapa keburukan tau! Nak tahu apa? Keep on reading girls~~

TAKKAN BOLEH PADAM

via GIPHY

Sekarang semua dalam 1 klik je! What if bila korang buat luahan dekat social media selepas tu ada orang lain sebarkan tanpa pengetahuan. Oh no! Walaupun korang dah padam post tu, tapi tetap tak ada effect apa-apa. Sebab sekali kita dah post, ia takkan hilang dengan mudah. So lepas ni, #Lunagirls extra careful sebelum nak post sesuatu okay?

TAK ADA PRIVASI

Ya, social media memang hak persendirian tapi #Lunagirls kena ingat juga, ada orang lain follow your account! Apabila korang selalu buat sesi luahan perasaan, sampai semua followers tahu tentang kisah hidup korang, maksudnya your life dah tak ada privacy!

JADI ANTI SOCIAL

via GIPHY

Bila banyak habiskan masa di social media, ia akan membuatkan korang jadi anti social sampai tak peduli apa yang terjadi di sekeliling! Huhu! Kalau ada masalah, #Lunagirls boleh share it dengan parents, adik beradik atau LUNARIA! We are here for you girls!

MENTAL JADI TIDAK SIHAT

via GIPHY

Bila banyak habiskan masa dekat social media, orang sekeliling termasuk ahli keluarga dan kawan-kawan tak akan tahu apa masalah sebenar dalam diri kita. Sometimes, orang yang suka buat luahan hati di social media ini cenderung dengan cyber bully tau!

ROSAKKAN NAMA ORANG LAIN

via GIPHY

Salah satu sebab yang membuatkan orang buat luahan hati di social media ialah perasaan tak puas hati dengan seseorang!  Why not kalau ada apa-apa yang tak puas hati dengan someone, terus bagitahu dia terus terang..Cara tu kan lebih mudah girls?

Kalau korang malu untuk share masalah dengan parents, adik beradik atau kawan-kawan, LUNARIA boleh bantu! InsyaAllah semua masalah boleh diselesaikan okay girls? Hopefully lepas ni kita hanya spread love and positivity! Take care #Lunagirls!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Alaaa Malasnya Nak Bangun…

Kali Pertama Shopping Online? Senang Je..