in ,

Aktiviti Yang Buat Kita Move On ASAP Lepas Putus Cinta

Sumber gambar: http://www.dramabeans.com/2018/06/are-you-human-too-episodes-11-12/

Lepas ditinggalkan si dia mesti korang frust, bengang, sedih dan macam-macam perasaan bercampur-baur sampai speechless betul tak? Betul tak? Ke ada yang gembira sebab dah single semula dan boleh buat apa-apa saja? Haha, it’s okay. Tapi kali ini Zoe nak kongsi dengan #Lunagirls antara aktiviti yang lupakan kisah break up dan rasa happy semula.

FORMAT SEMUA GAMBAR

via GIPHY

Antara yang pertama adalah korang wajib format and delete semua gambar! Ini sangat menjadi sebab kalau korang keep on simpan gambar kenangan awak berdua, semakin lama semakin teringat si dia. Lepas itu nanti rasa sedih semula dan tak pasal-pasal kawan, mak, ayah kena pujuk hati kita yang lara itu. 

CYCLING

Kenapa cycling? Sebab kalau cycling korang boleh exercise sambil tengok pemandangan yang indah dan menghirup udara segar. Waktu buat aktiviti ini juga korang boleh lah kosongkan fikiran dan cuba lupakan ‘barang yang lepas jangan dikenang’. Hehe! Apa yang penting, jangan cycling seorang diri okay.. 

FOOD HUNTING

Apa lagi?Jom food hunting cepat! Kalau dia masih follow awak di media sosial, tunjukkan pada si dia yang korang sangat bahagia tanpanya. Kalau tak larat habiskan sendiri makanan itu, ajak squad awak! Baru syok! Kalau nak ajak team LUNARIA pun boleh, kita PM tepi gais..

BERSOSIAL DENGAN KAWAN

Sumber gambar:

Waktu ini antara waktu sesuai korang spend masa dengan kawan-kawan. Lebih lagi yang jenis lupa kawan waktu tengah syok dating dengan si dia yang dah tinggalkan awak, minta maaf dengan kawan-kawan dan mulakan dengan yang baik-baik. Lepas ini boleh lepak dengan kawan dengan tenang.

Kalau korang dah ready nak move on, bolehlah cuba cara yang dikongsikan itu. Jangan terlalu memikirkan kisah lama sebab kalau lama-lama fikir pasal kisah lama pun penat juga. Entah-entah, si dia pun dah lupakan korang, jadi lebih baik korang lupakan dan berseronok dengan aktiviti yang fun untuk diri sendiri.

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

K-Iyagi | Chung Ha Kena Kutuk, Taeyong Pembuli, X1 FAKE!?

Comeback K-Idol Bulan October, Korang Dah Ready?