in ,

Akhirnya Boleh Reply DM Instagram Guna Laptop!

Sumber gambar: https://conceptdrop.com/blog/brush-up-on-your-writing-skills-in-2018/

Fuhh power juga Instagram sebab dengarnya lepas ini dah boleh reply Direct Message(DM) IG guna desktop! Tak perlu susah-susah dan pening kalau nak reply DM kena buka dekat phone. So lepas ini even korang tengah buat kerja dekat laptop sambil-sambil itu boleh check up IG juga.  Bak kata orang, sambil menyelam minum air! Sekarang update terbaru ini masih lagi dalam fasa ujian bagi versi desktop atau web.

Pendedahan ini dibuat sendiri oleh seorang pemerhati aplikasi yang suka sangat ‘bocorkan’ macam-macam filter terbaru dekat Instagram which is Jane Machun Wong. Dia ada share beberapa gambar dekat Twitter miliknya awal minggu lepas.

So far sekarang ini kalau korang log in Instagram, icon pesawat kecil untuk ke folder DM memang takkan ada lagi sebab still dalam percubaan. But after this kalau semuanya dah berjaya, icon itu akan muncul dekat belah kanan atas web Instagram sekali dengan icon Discovery sekali. Woww tak sabar pula rasanya!

Semua conversation dekat DM itu akan nampak macam WhatsApp Web yang mana screen terbahagi pada dua bahagian, kiri dan kanan. Belah kiri akan ada list orang dekat dalam DM korang dan bahagian kanan conversation korang dengan orang tersebut.

via GIPHY

Dengarnya update yang dilakukan ini ada kaitan dengan rancangan pihak Facebook untuk serasikan ciri mesej dekat Messenger, WhatsApp dan Instagram terus ke satu platform yang sama.

But maybe benda ini tak dirasai sangat dengan pengguna sebab tak semua orang log in Instagram dekat laptop tapi ia berguna untuk Instagram Business sebab mereka akan jadi lebih selesa untuk reply segala macam DM dekat screen yang lebih besar. Taklah nanti nak kena berkepit dengan phone saja untuk reply DM, kan menyusahkan dan makan masa yang lama.

Apa pun, Ainaa sangat support update terbaru ini sebab Ainaa sendiri suka scroll Instagram dekat laptop sambil-sambil take five after buat kerja. Tak sabar juga nak tunggu!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

K-Iyagi | SM Producer Kutuk Orang, Super M versi Perempuan, Girl Group Taste dengan Mat Saleh

Kelebihan Bila Boys Ada Ramai Kawan Perempuan