in , , ,

Air Mawar Ada ‘Magic’? Menariknya!

Sumber gambar: splash.com

via GIPHY

Hi #Lunagirls semua! Korang pernah dengar air mawar? Haa, Harini LUNARIA nak share rahsia air mawar! Air mawar sangat bagus untuk muka dengan mudah dan murah! Air mawar boleh selesaikan masalah kulit kering, sunburn, buatkan muka tambah segar dan berseri sambil hilangkan jerawat tau! Ia boleh buatkan kulit muka bersih dan buka liang pori yang tersumbat!

Simple and easy, korang hanya perlu sediakan beberapa kuntum bunga mawar dan botol spray kedap udara! Cara penyediannya:

  1. Didihkan air atas api, masukkan kelopak mawar dan biar sehingga mendidih!
  2. Padam api, sejukkan air mawar dalam masa beberapa jam
  3. Dah ready, masukkan air mawar tadi dalam bekas spray bertutup ke dalam peti ais semalaman.
  4. Dan siap! Korang boleh terus spray air mawar tu ke muka tanpa risau!
Sumber gambar: cleanandclear.co.id

Ooppsss lupa nak bagitahu, korang kena tapis kelopak air mawar tu dulu tau! Tapi boleh je nak tinggalkan satu atau dua kelopak dalam bekas spray sebagai decoration! Make sure simpan dalam peti ais sebab takut nanti air mawar korang bau masam. Kalau dah bau masam, terus buang ya!

Sumber gambar: indonesianfree.com

Air mawar ni korang boleh pakai anytime! Sama ada waktu makeup, jadikan setting spray atau tengah study tiba-tiba rasa mengantuk, just spray je!! Air mawar DIY ni tahan seminggu je tau, lepas seminggu #Lunagirls buat yang lain okay? Good luck girls cuba DIY ni!

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Ini Kesannya Kalau Pakai Cable Charger Tak Original!

5 Cara Terbaik Jadi Pengguna Phone Bijak!