in ,

Kelebihan Adik Beradik Kembar!

Sumber gambar: instagram.com/elle_four_mom

via GIPHY

Olla #Lunagirls… LUNARIA nak tanya, korang ada adik beradik kembar or siblings lain yang kembar tak?Ehemm, ada siblings kembar ni best tau, lagi-lagi yang sama muka dan minat. There is a few unique facts about siblings yang maybe korang tak tahu lagi. Let’s check it out~

MACAM CERMIN

via GIPHY

Actually both of you umpama cermin antara satu sama lain… Contoh salah seorang ada tanda lahir dekat tangan kanan, seorang lagi dekat tangan kiri. Sometimes susah nak bezakan antara korang berdua sebab nampak sama je. But tak semua kembar ada tanda lahir. Mereka cuma dibezakan dengan kelainan wajah je.

BERKOMUNIKASI SEJAK DALAM PERUT

via GIPHY

Haaa, unik tak fakta ni? Menurut kajian University Umberto Castiello Padova dekat Itali, bayi kembar memang dah mengenali diri mereka sejak dalam kandungan si ibu lagi. They more to menyentuh antara satu sama lain. Aaawww, so cute!

INSTINCT YANG SAMA

via GIPHY

Biasanya kalau salah seorang daripada mereka ni tengah dalam bahaya, mesti lagi seorang akan rasa juga ketakutan tu. Dia macam cubit paha kanan, paha kiri pun terasa juga. Mereka ni juga kadang-kadang boleh baca fikiran masing-masing. Hehe!

SEORANG KIDAL, SEORANG TAK

via GIPHY

Pelik? Ya, sometimes ada pasangan kembar yang menulis tangan kidal walaupun parents or siblings lain menulis guna tangan kanan. But still, benda ni masih jadi misteri which is mungkin hanya kebetulan semata-mata.

via GIPHY

Best kan kalau ada siblings kembar… Banyak benda kita akan share together and boleh kenakan orang lain yang confuse. Hehe!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Air Basuh Beras Tu Air Magik?

Cahaya Matahari Punca Freckles tau!