in ,

Jom #Lunagirls Cuba 5 Trick WhatsApp!

Sumber Gambar: https://en.softonic.com

Zaman sekarang ni sana sini orang pegang phone.. senang nak bersosial katanya. Ada handphone, Internet or WiFi dah onz! LUNARIA tahu ramai yang guna whatsapp untuk keep in touch dengan kawan-kawan.. Tapi #Lunagirls tahu tak whatsapp ni ada trick yang tersembunyi tau! Antaranya..

HIGHLIGHT MESEJ

via GIPHY

Lepas ni tak perlu lagi nak copy paste.. Kalau #Lunagirls nak ‘italic font’ korang hanya perlu taip _text_, contoh _LUNARIA_! Untuk bold, korang taip  *text * contoh *LUNARIA*  dan kalau nak strike through taip ~text~, contoh ~LUNARIA~ Haa nanti #Lunagirls boleh cuba okay!

MESEJ PENTING

via GIPHY

Pernah nampak perkataan “Starred Messages” tak dekat whatsapp? Mesti ada yang tertanya-tanyakan apa kegunaanya… ia boleh digunakan untuk menyimpan mesej-mesej yang penting dan boleh dibaca semula kemudian hari! So tak ada lah korang kena scroll balik satu-satu chat tu! Hehe!

JIMAT STORAGE

via GIPHY

Selalu sangat orang hantar gambar dekat whatsapp sampai full memory, jadi jimatkanlah memory korang dengan off  “auto downloading”! Tak susah pun girls, pergi dekat Setting > Data Usage dan tekan je button off.. selesai!

HANTAR MESEJ SEKALI BANYAK

via GIPHY

Kalau ada setiap perayaan mesti kita nak hantar ucapan pada kawan-kawan kan? Kalau nak copy and paste satu-satu lenguh jari dan phone pun mesti stuck! Haha! Apa kata korang buat je broadcast mesej… senang send ke semua contact! 

MUTE LOUDSPEAKER

via GIPHY

Sekarang ini WhatsApp dah boleh call, ada setengah orang bila busy buat kerja mesti kena guna loudspeaker kan? Tapi yang canggih WhatsApp ni, korang boleh mute loundspeaker dengan hanya angkat phone je.. tak perlu tekan any button! 

Okay tak trick WhatsApp yang LUNARIA share ni? #Lunagirls boleh la cuba! Dah cuti sekolah ni, kalau rindu kawan-kawan korang boleh call or video call, kurang sikit rindu tu! Hihi! Selamat mencuba!

What do you think?

4 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Dah Expired Pun Boleh Makan Lagi?

Apps Menang Duit? Yay!