in ,

5 Cara Jadi Kawan Yang Terbaik!

Sumber gambar: www.pinterest.com

via GIPHY

Semua orang nak jadi seorang kawan yang baik..Sometimes kita rasa kita dah jadi yang terbaik untuk someone tu tapi at some point kita juga akan rasa yang kita ni tak cukup. Yelah, nama pun sayang kawan kan? Mesti nak yang terbaik untuk dia. A good friend is like… a sister from a another mother. Haaa gituuuu! So, are you a good friend, Lunagirls?

via GIPHY

Alright, untuk jadi kawan yang baik, kita kenalah start dengan diri sendiri. Which is be true to yourself! Takde siapa nak kawan dengan fake friends, betul tak? To have a stable, true and lovable friendship, kita kenalah start dengan diri kita dulu. That way, kita dah spread good vibes to our bestfriend tanpa kita sedar pun!

via GIPHY

Untuk ada friendship yang kukuh dan penuh kasih sayang, of course mempercayai antara satu sama lain adalah sangat penting! Bila kita percaya each other, masalah sebesar semut pun tak dapat pecahkan friendship korang! Building trust juga memerlukan masa, so jangan rush okay #Lunagirls!

via GIPHY

Bila dah percaya each other tu, of course bagi tahu each other secrets kan? Haa, maksudnya kita juga kenalah jadi seorang yang boleh dipercayai dan amanah! Mesti ada sebab kenapa bestfriend kita share secret kan? Dan #Lunagirls pun mesti nak best friend korang simpan rahsia korang kan? 😉

via GIPHY

In a healthy friendship, gaduh tu sangatlah biasa. Tapi macam mana nak overcome gaduh lama-lama tu? Well, communication dan sabar sangatlah diperlukan. Tak salah pun #Lunagirls kalau nak beralah dan mintak maaf dulu. Even though kita tak buat salah pun, it is still okay untuk tegur dulu. Kalau kita mintak maaf cepat-cepat, hati kita tenang tau! Tak worth it hilang kawan over ego, #Lunagirls!

via GIPHY

Yang paling penting, #Lunagirls kenalah selalu have your best friend’s back! Mungkin kawan kita ada buat salah tapi kita kenalah back up dia no matter what dan lepas tu barulah kita nasihat dia. Nama pun a sister from another mother kan? Xoxo!

What do you think?

3 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Manicure Pedicure Dekat Rumah Je!

Ohh Aiskrim… Oh Coklat… Sedapnyaa!